עריכת צוואה היא אחד הדברים המשמעותיים שתוכלו לעשות למען היקרים לכם. צוואה מבטיחה שרצונותיכם יתממשו לאחר מותכם וכמו כן, היא מונעת בלבול וסכסוכים בין היורשים שלכם. ישנם דברים רבים שיש לקחת בחשבון בעת עריכת צוואה ודרכים שונות לערוך צוואה. על מנת להבטיח את ביצוע הצוואה שלכם כהלכה, חשוב להכיר את הדרכים לעריכת צוואה ולהיעזר עורך דין או עורכת דין לענייני משפחה.
עמותת "רצון חיים" מציעה לכם דרך חדשנית, מהירה וחינמית להסדיר את העיזבון שלכם.
דרכים שונות לעריכת צוואות
בישראל ישנם דרכים שונות בהן ניתן לערוך צוואה. לפני כל אחת מבין הדרכים הללו נחוצה התייעצות עם עו"ד על מנת לערוך צוואה כמסמך משפטי מוכר כדין.
צוואה בכתב יד- צוואה זו צריכה להיות כתובה בכתב ידו של המצווה, אין צורך בנוכחות עדים או עורך דין ולכן לכאורה מדובר בדרך קלה ונוחה לעריכת צוואה בכתב יד. יחד עם זאת, קל לערער על צוואה בכתב יד ובמקרים אלו בית המשפט יהיה זה שיכריע.
צוואה בעדים – לצורך עריכת צוואה בעדים, נדרשים להיות נוכחים שני עדים, המכונים גם עדי קיום צוואה. על העדים לחתום על הצוואה ולהיות נוכחים באותה עת במעמד החתימה. פעמים רבות, צוואה בעדים נפסלת בבית משפט בגלל פגמים שונים, כדוגמאת גיל העדים והאינטרס שלהם בעיזבון המוריש.
צוואה בפני רשות – צוואה בפני רשות, נמסרת לידי גורם רשמי המכונה "רשות", כדוגמת נוטריון, הרשם לענייני ירושה, חבר בית דין דתי או שופט, צוואה זו היא נדירה יותר וקשה מאוד לערעור.
צוואה הדדית – המכונה גם צוואה זוגית, הינה צוואה בה בני זוג עורכים באופן הדדי, המסדירה את עניינם האחד כלפי השני. צוואה הדדית ניתן לערוך גם בפני גורם אחר שאינו בן או בת זוג.